Over mij

In 2011 studeerde ik af aan de KABK in Den Haag, richting documentaire fotografie. Tijdens mijn studie en stages bij NRC, Nieuwsuur en College Tour, ontdekte ik dat het me niet alleen om mooie plaatjes gaat. Al ben ik zeer precies in het maken van mooie beelden en een perfecte afwerking – het begint met de inhoud.

De overtuiging dat het verhaal op de eerste plaats komt, is na mijn afstuderen alleen maar sterker geworden. Ik vind voldoening in het vanaf het eerste begin meedenken over de beste manier om het verhaal te vertellen – of dat nu in één foto is, of met een serie films.

Graag werk ik voor opdrachtgevers die de wereld een beetje beter proberen te maken. Dat deed en doe ik in opdracht van onder meer De Correspondent, omroep NTR, GroenLinks, Oncode Institute en Blonk Film.

Ik ben gewend om als spin in het web te fungeren. Tegelijkertijd de camera, het geluid en het licht bedienen én interviewen: daar ligt mijn kracht. Dat zorgt voor een kleine footprint, en maakt het mogelijk om in korte tijd letterlijk en figuurlijk dichtbij het onderwerp te komen.

Voor grotere projecten beschik ik over een fijn netwerk van ervaren en betrouwbare collega-filmmakers, geluidsmensen en editors.

Ik beschik over uitgebreide film- en fotoapparatuur en heb een eigen montagestudio in Haarlem.